En härlig svampstuvning som passar bra till biff, på rostat bröd eller för sig själv.
Svampstuvning med kantareller, karl johan och / eller taggsvamp
Hot
November 01, 2022
Recept
Mat taggar
Portioner
4
Tid
15 min
Ingredients
350 gram Svamp (kantareller, Karl Johan, Taggsvamp e.l)
1 stk Liten lök (gärna schalottenlök)
1 msk Vetemjöl
2 msk Smör
3 dl Vispgrädde
2 tsk Salt och peppar
Preparation
- Rensa svampen, skär i mindre bitar, lägg i en skål med vatten och en tsk vinäger - låt stå i 30 min och skölj väl. Tryck ut det mesta av vattnet i ett durkslag
- Skala och finhacka löken och sätt åt sidan.
- Lägg tillbaka all svamp i stekpannan, tillsätt smör och lök. Låt steka en minut eller två.
- Om en mörkare färg önskas, tillsätt en liten bit sojasås mot slutet av tillagningen.
User reviews
There are no user reviews for this listing.
{{#ratings}}
{{#editor}}
{{/editor}}
{{#user}}
{{/user}}
{{/ratings}}
{{#ownerCreatedBlock}}
{{/ownerCreatedBlock}}
{{#category}}
-
{{#owner}}
-
{{#url}}
{{#avatarSrc}}
{{/avatarSrc}} {{^avatarSrc}} {{& avatar}} {{/avatarSrc}} {{name}} {{/url}} {{^url}} {{#avatar}} {{& avatar}} {{/avatar}} {{name}} {{/url}}
- {{/owner}} {{#created}}
- {{created}} {{/created}}
Category: {{category.title}}
{{/category}}
{{#fields}}
{{#showLabel}}
{{/fields}}
{{label}}:
{{/showLabel}}
{{& text}}