Ett mycket gott recept på sniglar som kan serveras till pasta, som mellanmål eller som en del av en tapas.
De flesta av oss har sett strandsnäcka medan vi varit på stranden, eller valthornssnäckan när vi har fiskat krabbor eller hummer med burar. Men om du är som oss, så har du aldrig sett det som ett mellanmål eller mat. Prova detta recept och du kommer definitivt att ändra dig!
Valthornssnäcka (Buccinum undatum)
- En stor, snäcka med ljusbrunt skal som har längsgående åsar
- Djuret har karakteristiska svarta fläckar på sin ljusa fot
- Vanligast på mjukbotten på 5 till 200 meters djup (Mycket vanligt att få i hummer/krabbburar)
Vanlig strandsnäcka (Littorina littorea)
- Skalet är oftast gråbrunt men kan variera mycket i färg.
- Toppen på snäckan bildar en spetsig vinkel.
- Vid lågvatten befinner de sig ovanför vattenytan men vid högvatten under.
Man hittar båda runt hela Orust