Svampstuvning med kantareller, karl johan och / eller taggsvamp

Hot
November 01, 2022
svamptoast2

Recept

Mat taggar
Portioner
4
Tid
15 min

Ingredients

350 gram Svamp (kantareller, Karl Johan, Taggsvamp e.l)
1 stk Liten lök (gärna schalottenlök)
1 msk Vetemjöl
2 msk Smör
3 dl Vispgrädde
2 tsk Salt och peppar

Preparation

  1. Rensa svampen, skär i mindre bitar, lägg i en skål med vatten och en tsk vinäger - låt stå i 30 min och skölj väl. Tryck ut det mesta av vattnet i ett durkslag
  2. Skala och finhacka löken och sätt åt sidan.
  3. Lägg tillbaka all svamp i stekpannan, tillsätt smör och lök. Låt steka en minut eller två.
  4. Om en mörkare färg önskas, tillsätt en liten bit sojasås mot slutet av tillagningen.

En härlig svampstuvning som passar bra till biff, på rostat bröd eller för sig själv.

User reviews

There are no user reviews for this listing.